“U poslovnom aspektu, coaching je proces koji se koristi za pomicanje posla s mjesta gdje je sada na mjesto gdje vlasnik tvrtke želi biti.”

Što je...?

Pod terminom coaching generalno se podrazumijeva proces u kojem se radi na razvoju resursa i sposobnosti klijenta, pri čemu coach vodi i podržava svog klijenta u ostvarenju njegovih ciljeva, želja i namjera.

Coaching klijentu omogućuje prevladavanje osobnih barijera i granica, dovodi ga u stanje da ciljano upotrijebi svoje najbolje sposobnosti i podržava ga da svoje zadatke u okviru nekog tima (obitelj, kompanija…) ispuni na najbolji mogući način.

Coaching stavlja naglasak na postavljanju ciljeva i stvaranju ishoda, dopuštajući pojedincima da donesu svoje zaključke i rješenja kojima postanu predani.

Business coaching

U poslovnom aspektu, coaching je proces koji se koristi za pomicanje posla s mjesta gdje je sada na mjesto gdje vlasnik tvrtke želi biti. Dobro upravljanje nužno je ne samo za uspjeh kompanije, već i za njen opstanak.

Individualno je prilagođen potrebama klijenta i u potpunosti usmjeren na ishod.

planovi, poduzeća, ideje, lifesupportonline

Za mnoge ljude koji se bave poduzetništvom, biti na nivou i pratiti dinamiku tržišta, može biti usamljen posao. Stoga, imati uz sebe coacha u kojeg imate povjerenja i koji će vam pomoći da nađete brzo i učinkovito rješenje nekog problema – neprocjenjivo je.

Stoga ni ne čudi da je coaching favorizirani put vlasnika tvrtke i upravitelja, jer je učinkovitiji od bilo kakve druge intervencije.

Kome i čemu služi?

Business coaching pomaže organizacijama da:

  • razviju učinkovitu strategiju,
  • jasno komuniciraju,
  • povećaju organizacijski fokus,
  • ojačaju kulturu tvrtke,
  • povećaju odgovornost pojedinca i tima,
  • bolje usklade cijelu organizaciju,
  • poboljšaju strateško razmišljanje,
  • održavaju i provode rokove,
  • ostvaruju visoku motivaciju zaposlenika.

Kao što vrhunski sportaši ne treniraju bez dodatnog uvida, objektivne perspektive i podrške trenera, mnogi današnji najuspješniji poslovni lideri, profesionalci, rukovoditelji, poduzetnici i izvršni direktori, koriste usluge coacha kako bi svoj život, karijeru ili tvrtku podigli na sljedeću razinu.

Renomirane tvrtke shvatile su da je coaching učinkovit alat za unapređenje poslovanja i postizanje ciljeva. Velike korporacije iz raznih poslovnih sektora okrenule su se coachingu kako bi poboljšale svoje poslovanje, uključujući IBM, Nike, Verizon, Google, Apple, Ford, Coca-Cola Enterprises…

Coaching pomaže organizacijama da razviju fleksibilne, ali praktične metode za postizanje strateških poslovnih ciljeva, održivog tijeka rada i održavanja visoke razine zadovoljstva kupaca.

Zanimljivosti

hhhhhhhhhh

Case study

easyJet i coaching

easyJet predstavlja lidera među low-cost avio kompanijama koje posluju na teritoriju Europe, Azije i Afrike. Kompanija je osnovana 1995. godine, posluje u preko 30 zemalja svijeta, a njihovih 176 aviona kreće se na preko 600 ruta međunarodnog prijevoza. easyJet je također prva kompanija koja je uvela prodaju karata isključivo putem call centra. Iako predstavlja low-cost kompaniju, za razliku od svojih konkurenata, easyJet koristi glavne aerodrome koji se nalaze blizu velikih gradova i nudi posebne usluge za poslovne putnike. Također, slično ostalim low-cost kompanijama, tijekom leta ne poslužuju se hrana i piće, ali putnici imaju mogućnost kupiti osvježenje. S brojem od 47 milijuna putnika godišnje, ova kompanija daleko je iznad svojih konkurenata, Ryanair (28.09 mil) i British Airways (26.2 mil).

U čemu leži tajna uspjeha easyJeta?

Strategija coachinga zaposlenih

Kompanija easyJet bila je fokusirana na razvoj svakog pojedinca i njegovih performansi. Treninzi su bili prilagođeni karakteristikama posla koje pojedinac obavlja, nivou rukovođenja, kao i vrsti menadžerskih vještina koje bi rukovoditelj trebao posjedovati. Treninzi su imali dvostruki utjecaj: na sam posao i na zaposlene. Naime, nakon treninga rukovoditelji su bili u mogućnosti da artikuliraju kratkoročne, srednjoročne i dugoročne realne ciljeve i uspostave jasne kriterije kojima će se mjeriti stupanj njihovog ostvarenja. Prilikom postavljanja ciljeva, vođeno je računa o njihovoj usklađenosti sa misijom i vizijom organizacije, kao i zahtjevima klijenata. Također, svi rukovoditelji posebno su se fokusirali na način komunikacije i motivaciju svojih sljedbenika. Učinak zaposlenih je mjeren, praćen i raspoređen prije i nakon uvođenja ovih treninga na osnovu različitih kvantitativnih i kvalitativnih analiza.

Evaluacija i utjecaj na ključne indikatore uspjeha (kpi)

Nakon 6 mjeseci coachinga svi rukovoditelji u ovoj kompaniji radili su i više od onoga što se od njih očekivalo i premašili postavljene targete. Uspjeh zaposlenih ogledao se u generiranju novih 6.8 milijuna dolara prihoda. Rukovodstvo kompanije easyJet je 100% ovog budžetskog priljeva pripisalo novonastalim promjenama u strategiji razvoja zaposlenih. Organizacija je uspjela napraviti jasnu direktnu vezu između promjena u ponašanju koje je usvojio lider i povećanja performansi njegovih sljedbenika. Postignuta je sinergija među članovima tima, smanjen je broj konflikata i stvorena je kultura podrške i razvoja. Također, povećalo se zadovoljstvo zaposlenih, što je dovelo do povećanja učinka.

Gotovo sve tvrtke ili pojedinci koji zaposle coacha iskazuju zadovoljstvo odlukom. Prema ICF Global Coaching Client Study, zapanjujućih 99% ispitanika izjavilo je da su prilično ili jako zadovoljni ukupnim iskustvom. Zagovaranje coachinga i dalje je prilično snažno. Zapravo, 96% njih je izjavilo da bi ponovili postupak uzimajući u obzir okolnosti koje su ih i potaknule da potraže coacha i krenu u to iskustvo.

“S obzirom da imam dugogodišnje iskustvo i angažiran sam od Googla kao CEO, smatrao sam da znam što radim. Ne samo da mi je Google dokazao da još uvijek postoji mnogo toga što trebam naučiti, već mi je to dokazao i moj coach Bill Campbell koji je postao moj veliki učitelj. Zapravo, jedna od mojih najvećih greški pojavila se krajem godine i bila je u tome što nisam pozvao Billa ranije da pomogne meni i mom timu. Uzmite mene za primjer – svatko treba coacha. Što ga prije pronađete, to će vam biti bolje”.

ERIC SCHMIDT, CEO u Google kompaniji

Zaključak

Sada kada imate na raspolaganju neke od primjera, sigurno uočavate da pojedinci i grupe bolje djeluju kada im je omogućen coaching, te tu izvedbu i djelovanje direktno prenose na poslovne rezultate.

Bez obzira na to tko ste, koju ste razinu dosada dostigli ili koliko dobro radite, coach će vas odvesti korak dalje. Uvijek postoji nešto što možete naučiti kako biste bili još bolji. Stoga, što prije nađete svog coacha, to će vam biti bolje.

Autor: Tihana Fulir, Business coach

Business coaching Ciljevi Metode Metode Custom type Motivacija Novac i Financijska sloboda Promjena Strast i karijera Stres Teške odluke Upravljanje konfliktima Upravljanje vremenom Uspjeh

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *