“Kriza – je pokazatelj da je vrijeme za promjenu.
Možemo i trebamo mijenjati samo sebe, sve ostalo je iluzija.”
Jadranka Sočo

Tko sam ja?

Ja sam Jadranka Sočo.

Vjerujem da je život prava terapija, koja nam donosi situacije kad smo spremni za učenje.

Život je i učionica u kojoj neprekidno učimo, rastemo i razvijemo se. Ne vjerujem u slučajnost, život nam donosi ljude, situacije, događaje upravo kada treba, kako bi rasli na dubljim razinama postojanja u upravo kada smo spremni.

Oduvijek sam osjećala i vjerovala kako na osobnoj razini postojanja imam životnu misiju u kojoj pomažem drugome u potrebi.

jadranka sočo, lifesupportonline
 • prof.kateh
 • magistra psihologije
 • terapeut u edukaciji
 • life coach

Moja priča

jadranka sočo, lifesupportonline

Kriza ili poteškoća je pokazatelj da je vrijeme za promjene. Kad odlučimo napraviti iskorak iz okvira svoga realiteta koji je donio poteškoću, odnosno na putu promjene javi se potreba da nas netko podrži. U tim koracima se ponekad pojavi sumnja, nevjera u osobnu promjenu, u sebe i svoje mogućnosti.

Podrška sam onima koji imaju hrabrosti iskoračit i krenuti na put promjene, iskoračiti iz svog okvira realiteta stvarajući život svojih snova kroz prihvaćanje kriza ( križa ) života i usmjeravajući sebe prema ispunjenom i radosnom životu.

Život nam u realitetu donosi prilike u kojima učimo o drugima, odnosima sa drugima, sebi i konačnosti o Stvoritelju.
Realitet nam nerijetko donosi događaje koji nam se čine teškim, neprimjerenimnama i našim sposobnostima. Ukoliko izaberemo i prihvatimo teškoću kroz nju učimo, rastemo, razvijamo se mijenjajući sebe pri čemu se razbija iluzija kako promjena počinje izvana prema unutra. Teške životne situacije nas uče, potiču na promjenu ukoliko ih prihvatimo kao izazov koji život donosi.

Svi nosimo želju i potrebu da živimo ispunjen i radostan život, ali nerijetko kreiramo drugačije situacije. U nama žive kriva uvjerenja, obrasci ponašanja i osjećaji koji kreiraju životne situacije koje nas čine nezadovoljnim i nesretnim.
Vjerujem da svatko od nas nosi kapacitet za učenje iz poteškoća jer prolazak kroz bol i poteškoće donosi otpuštanje nutarnjih mehanizama koji su poteškoću i kreirali. Pa tako osim što rastemo, mijenjamo se i stvaramo ispunjen, radostan život u kojem ima mjesta i za mnoge ugodne trenutke.
Put promjene kreće od nas samih; osvještavanjem unutarnjih krivih obrazaca koje smo usvojili kroz različite sustave odgoja; obitelj, školu, kulturu, religiju i ostalo.

Kako Vam mogu pomoći?

U svome dugogodišnjem radu sa djecom, učila sam i naučila mnogo te se zbog njih dalje educiram, učim, radim na sebi. Djeca su mi pomogla da osvijestim jedan dio sebe, svoje „nutarnje dijete„ koje sam prekrila raznim maskama kako bi prerano ušla u svijet odraslih zbog mnogih životnih situacija koje sam tako htjela zaobići posebno teške.

Djeca me uče svojom jednostavnošću, iskrenošću, otvorenošću i spontanošću. Djeca me uvode u svijet snova u kojem je sve moguće. Kroz suradnju sa roditeljima sam uočila kako oni u interakciji sa svojom djecom koju odgajaju nailaze na svoje „nutarnje dijete„ kojeg nisu svjesni. Međusobna interakcija donosi mnoge potisnute osjećaje koje nas frustriraju i koji su nam preteški; bijes, ljutnja, strah, odbačenost, nepovjerenje.

IMG_3015

Moje područje rada je obitelj;

 • odnosi unutar obitelji
 • komunikacija u obitelji
 • posebno komunikacija između roditelja i djece
 • partnerska komunikacija

Neke teme (predavanja) koje odrađujem u radionicama i predavanjima:

 • Odgovorno roditeljstvo
 • Konstruktivna komunikacija u obitelji
 • Postavljanje granica djetetu
 • Moja karika u obitelji
 • Emocije u braku/odgoju
 • Uloge u obitelji…

Ponekad se u obitelji pojavi rubna situacija koja nas frustrira, u kojoj ne vidimo konstruktivno rješenje osim mnogih spomenutih teških osjećaja.
Odgovoran i svjestan roditelj prihvaća i otkriva kroz odgoj dvoga djeteta i svoje „nutarnje dijete„ te na taj način postaje podrška svome djetetu i sebi u procesu odgoja. Put sazrijevanja u odgoju je zahtjevan, prepun izazova kako bi podigli samostalno, odgovorno i radosno dijete spremno za izazove u svom životu što i jest cilj odgoja. Kroz radionice, predavanja i individualan pristup podrška sam pojedincima koji zatrebaju pomoć.

Put promjene započinje prvim korakom koji nam se ponekad čini teškim i nemogućim.

 • Potrebno je samo iskoračiti i krenuti
 • Put promjene i rasta je moj izazov
 • Put podrške je put ljubavi
 • To je moj izazov

Kako do mene?

Jadranka Sočo,
prof. kateh, magistra psihologije

Skalinada života

Adresa: Hrvatska
E-mail: jadranka@skalinadazivota.com
Web: www.skalinadazivota.com

Facebok: @jadrankasočolifecoach
Youtube; – Ćakula o komunikaciji
 „Što s odgojem djece i mladih?“

Afirmacija, Vizualizacija, Manifestacija i ostalo ... Ciljevi Coaching Djeca i odgoj Emocije i emocionalna svjesnost Komunikacija Ljubav i odnosi Manipulacija Obiteljski odnosi Opraštanje Osobno Postavljanje granica Premium Expert Custom type Promjena Psihologija Rastava i prekid veze Samoća i usamljenost Samopouzdanje i Vjera u sebe Sreća Strucnjaci Custom type Stručnjaci za život Stručnjaci za život - izdvojeno Teške odluke Upravljanje konfliktima Uspjeh Želje

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *