“Onaj tko prevlada svoje strahove biti će istinski slobodan”
Aristotel

Tko sam ja?

Mirjana Ekert.

Oduvijek me interesirala psihologija, razumevanje ljudske psihe, različiti tipovi ličnosti, kao i rad na sebi.

  • Voditelj sistemskih kostelacija
  • poslovni konzultant u području prodaje marketinga i osobnog razvoja

  • Sistemske konstelacije
  • Rešavanje osobnih, obiteljskih i poslovnih pitanja
mirajna ekert, lifesupportonline

Moja priča

pjescani sat, lifesupportonline

Po Bertu Hellingeru, osnivaču ove metode, unutar samog sistema postoje tri bitna sistemska principa.

Pripadanje – svatko ima jednako pravo pripadanja i svako je podjednako vrijedan

Hijerarhija u okviru sistema, tj. cjelovotost – svaki sistem teži da bude cjelovit. To je moguće ako su svi na svojim mjestima i poštuju hijerarhiju koju taj sistem vrednuje (ovo se najbolje može uočiti kroz poslovne sisteme tj organizacjie).

Primanje i davanje – ravnoteža. Svaki sistem traži da postoji balans između davanja i primanja, dobrog i lošeg.

Nakon raznih tehnika i pristupa susrela sam se sa konstelacijama 2007. godine i od  tada je to za mene najdjelotvornija tehnika koju sam doživjela, vidjela i iskusila. Nakon višegodišnjeg sudjelovanja u konstelacijama i završene škole za sistemskog konstelatora, krenula sam sa samostalnim terapeutskim radom kako grupnim tako i individualnim, radeći i sa obiteljskim i sa poslovnim sustavima tj problemima.

Sistemske konstelacije su fenomenološki pristup rješavanja problema.

Služe za otkrivanja prepreka/zapetaljaja i rade na njihovom otklanjanju, tj. nalaženju najboljeg mogućeg rješenja za klijenta na određenu temu, otkrivaju ono što skriveno i prikazuju situaciju onakvom kakva zapravo jeste, a ne kako je mi ili osobe iz sustava vide/prikazuju. Konstelacije se mogu raditi u manjim ili većim grupama, a takođe mogu biti i indiidualne.

Mogu biti poslovne ili obiteljske, tj. osobne prirode. Kako su konstelacije sistemske, sama reč kaže da se ovde radi sa sistemima.
Postoje razni oblici sistema i svi mi pripadamo nekom od njih (npr vrtić, škola, fakultet, poslovna organizacija/firma, obitelj itd).

Za svaki sistem može se postaviti problem na određenu temu.
Samo konsteliranje može se koristiti kako za rješavanje obiteljskih problema tj. zapetljaja, međuljudskih odnosa, kod obolelih osoba, tako i u rješavanju kompleksnih poslovnih problema, restrukturiranja firmi, organizacija, rješavanju političkih i državnih pitanja itd…

Kako Vam mogu pomoći?

Konstelacije nisu instant rješenja da se obogatite, nađete savršenu/savršenog i tome slično, kao ni da riješite sve probleme ovog svijeta. 

One vas uče kako da budete stabilniji kako biste se lakše nosili sa svim nedaćama koje će vas zadesiti na vašem životnom putu, one vam pomažu da bolje upoznate sebe i ljude oko sebe, da prihvatite/zavolite sebe sa svim svojim manama i vrlinama, da shvatite kako da svoje resurse što bolje iskoristite, da naučite da imate bolje odnose, da donosite najbolje izbore za sebe i kako da se fokusirate na rješenje problema a ne na sam problem, da imate više samopouzdanja, da se oslobodite strahova i svega što vas onemogućuje da ostvarite vaše želje i ciljeve, da radite ono što volite a ne ono što morate, da postanete zrela, samostalna i odgovorna ličnost, kako da jasno kažete NE a isto tako i DA, kako da postavite granice, kako da izađete iz pozicije žrtve, kako da se osjećate ispunjeno.

Ukoliko je to ono što vam je potrebno, onda je ovo prava metoda za Vas.

padobran, smisao, lifesupportonline

“Um je poput padobrana – funkcionira jedino ako je otvoren”
Albert Einstein

Kako do mene?

Mirjana Ekert

Adresa: Hrvatska
Tel.: +385 91 3545 769
E-mail: mekert@gmail.com
Facebook: @mirjana.ekert

Coaching Emocije i emocionalna svjesnost Komunikacija Konstelacije Manipulacija Motivacija Novac i Financijska sloboda Osobno Postavljanje granica Premium Expert Custom type Promjena Prošlost Rastava i prekid veze Samopouzdanje i Vjera u sebe Sreća Strah Stres Strucnjaci Custom type Stručnjaci za život Stručnjaci za život - izdvojeno Teške odluke Upravljanje konfliktima Upravljanje vremenom Uspjeh Uvjerenja i misli

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *