Zbog ograničenog broja sudionika obavezna je prijava mailom na:
za Zagreb   ana@ipd-center.eu
za Rijeku    helena@ipd-center.eu
Za Beograd  manja@ipd-center.eu
Za Ljubljanu biljana@ipd-center.eu

Ova dinamična radionica kroz posebno osmišljeni i vođeni ples i vježbe protresa naš sustav i dovodi nas u kontakt s onim najautentičnijim što jesmo u sebi. Kroz pokret, ritam koji pleše naša tijela, pucaju i otpadaju naše maske i lažnosti i počinju izbijati na van naše stvarne emocije i impulsi koji sada imaju prostor i slobodu da se izraze. Kroz ekspresiju emocija i impulsa počinjemo snažnije osjećati i doživljavati sebe, postajemo stvarniji, ”gušći”, prisutniji i kao takvi konačno sposobniji za ostvarenje dubljeg kontakta sa sobom i drugima.
A kontakt je ono za čim svako ljudsko biće nosi u sebi najdublju čežnju, ali zbog nesvjesnog straha od odbijanja, neprihvaćanja u njega idemo s neautentičnim dijelom sebe zbog čega prečesto osjetimo da i nismo dobro došli. Kada u kontakt krenemo iz stvarnog sebe kakvi jesmo unutra, često nas iznenadi da se baš takvi sviđamo drugima i da smo im dobrodošli. Radionica T.R.E.K. (Tijelo-Ritam-Emocije-Kontakt) nam daje priliku da zbacimo sa sebe stres, strah, stisnutost, sapetost, zablokiranost i oslobodimo svoju životnost i postanemo stvarniji. Kada to učini istovremeno više ljudi u grupi, stvara se prilika za ostvarenje dubljeg kontakta i osjećaja duboke povezanosti (konekcije) sa sobom, drugim ljudima i konačno sa svijetom.

T.R.E.K - tomislav kuljiš

Kako to radimo?

Naša tijela nose, bez našeg svjesnog znanja o tome, veliku količinu kroz cijeli život potiskivanih emocija koje naš svjesni dio ne želi osjetiti i doživjeti. Kada je naš sustav potisnuo zabranjenu nam  tugu, strah ili bijes samim tim se smanjio kontakt i sa našom životnošću, stvarnim sobom i potencijalom za radost. Umjesto osjećanja i življenja stvarnih emocija i izražavanja autentičnog sebe postali smo suspregnuti i prikladni, što drugi nekada doživljavaju da smo nedovoljno svoji i da smo lažni. Ali, naše tijelo nosi svo ”znanje” u sebi o tome čega se to trebamo riješiti iz sebe i što to naše autentično možemo osloboditi u sebi i izraziti na van. Kada savladamo prve otpore i sramove i pokrenemo ga i protresemo kroz vođeni ples i posebno osmišljene vježbe iz tjelesno orijentiranih psihoterapija, počne se događati upravo ono što nam treba, a što umom i logikom nismo mogli dokučiti niti planirati.

Teme T.R.E.K radionica

Teme TREK radionica osmišljene su tako da dotiču dublje dijelove nas, suočavaju nas sa našim podsvjesnim obrazcima, našim skrivenim čežnjama, razbijaju naše maske i iskrivljena uvjerenja. Na površinu izvlače naše emocije dajući nam tako uvid u to što točno osjećamo i zašto je to tako.

  • Kontakt
  • Srce
  • Unutarnje dijete
  • Užitak
  • Emocije
Teoretska podloga radionice

Radionica T.R.E.K. (Tijelo-Ritam-Emocije-Kontakt) je koncipirana na iskustvima i znanjima tjelesno orijentiranih psihoterapija i koristi dragocjene tehnike za oslobađanje stresa i stisnutosti u organizmu u cilju ostvarivanja bolje emocionalne protočnosti i dubljeg kontakta sa sobom i drugima. Kroz radionicu dobijemo priliku da osjetimo i izrazimo potisnuti emocionalni i psihološki materijal u nama koje nas odvaja od sebe i drugih te oslobodimo potencijal za bivanje u tijelu, sadašnjem trenutku i u sebi. Nakon takvog rasterećenja sustava lakše i sponatno ulazimo u kontakt sa sobom i drugima i konačno se osjećamo duboko povezano, prisutno i uzemljeno.

Kako se prijaviti?

Ova radionica je namijenjena svima koji žele više upoznati i istražiti samoga sebe, sagledati svoje nezdrave obrasce i početi mijenjati ono čime nismo zadovoljni u svome funkcioniranju. Za radionicu je potrebno lagano se obući, ponijeti majicu za presvući, lagane tenisice (ili bose noge) i bocu s vodom, a kod kuće ostaviti što više srama ?
Radionica traje 3 sata i 15 minuta.
Kotizacija za radionicu je Zagreb-200kn/Beograd-3000din/Ljubljana-45 €) i plaća se prije radionice.

Broj sudionika je ograničen tako da je prijava obavezna za:
– Zagreb na ana@ipd-center.eu 
– Rijeka na helena@ipd-center.eu
– Beograd  manja@ipd-center.eu
– Ljubljana biljana@ipd-center.eu

Saznajte više na: http://ipd-center.eu/radionica-trek/

http://ipd-center.eu/radionica-trek/

Aktivni Bar - Događaji Express yourself Ostalo

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *