“Nemoguće je! – kaže ponos. Riskantno je – kaže iskustvo. Nema smisla – kaže razum. Idemo probati – prošapće srce..”
Zoran Bajs

Tko sam ja?

Ja sam Zoran, life coach za sreću i osobni razvoj. Vjerujem da smo svi okruženi prilikama za bolji život, no rijetko ih opažamo zbog pojedinih stavova i navika koje smo razvili. Želim vam pomoći da otkrijete što stvarno želite, što vas blokira u tome i kako na najlakši način možete prevladati te izazove. Veselim se suradnji sa svima vama koji ste otvorena uma za nove spoznaje i spremni nešto poduzeti da vam život postane bolji.

Kako sam postao life coach?

Od najmlađih dana obožavam psihologiju i duhovnost. Mnogo čitam, razmišljam i pričam o životu, uvijek nastojeći razumjeti što nas čini boljim osobama te što nam pomaže da živimo sretno i uspješno. Također više volim slušati nego pričati. Zanimljivi su mi tuđi stavovi i iskustva pa prirodno ulazim u dublje razgovore.

Početkom 2009. počeo sam pisati članke i odgovarati na životna pitanja drugih ljudi. Shvatio sam da mi to ide i da me usrećuje kada nekome pomognem. Istovremeno sam pisao popularan blog za učenje engleskog jezika, gdje sam vidio koliki utjecaj mogu imati riječi i djela. Nakon par godina odlučio sam profesionalno krenuti u tom smjeru.

Završio sam edukacije TT Akademije “Postani life coach” i “Postani mindfulness trener” te sam postao aktivan član Hrvatskog društva za life coaching. Također sam se uključio u “Go-student-coaching-projekt” koji omogućava mladima besplatnu podršku za ostvarenje osobnih i poslovnih ciljeva.

zoran bajs, sreća i uspjeh
  • Life coach
  • Mindfulness trener

Moja priča

cipele, lifesupportonline

“Od sreće do uspjeha!”
Zoran Bajs

Moj osobni razvoj

Najviše sam se razvijao uz dobro društvo. Sa svakom osobom koja je ušla u moj život bio sam više inspiran. Slušao sam o brojnim tehnikama osobnog razvoja, što doživljavaju i kako im to pomaže, pa je u meni sve više jačala želja da isprobam neke od tih tehnika. Stoga sam krenuo od lucidnih snova koji su me ugodno iznenadili. Osvijestio sam razna uvjerenja, želje i kreativne ideje. I svidjelo mi se što sam se ujutro budio poletno, sa željom da to odmah sve zapišem.
Kasnije sam naučio EFT tapkanje koje mi je pomoglo da opuštenije pričam u većem društvu te da otpustim neke blokade iz ranog djetinjstva.

Uz to sam surađivao s nekoliko life coacheva kojima sam iznimno zahvalan. Pomogli su mi da naučim kvalitetnije slušati svoje emocije i intuiciju te više uživati u svom napretku. Također sam uz njihovo vodstvo došao do određenih poslovnih ideja koje sada ostvarujem.

S meditacijom sam krenuo iz čiste znatiželje. Na prvu sam stekao dojam da samo resetiram svoj dan pa sve brige nestanu na neko vrijeme. No ubrzo sam primijetio da imam veću koncentraciju i da sam generalno opušteniji kroz dan. Također mi se poboljšala komunikacija s bližnjima te sam postao svjesniji svojih misli i emocija u svim situacijama.

Kako Vam mogu pomoći?

U kojim područjima vam mogu pomoći?

Želim vam pomoći da postignete napredak i sklad u nekoliko temeljnih životnih područja. Vjerujem da ispunjen život uključuje samospoznaju i stjecanje novih znanja, zdrav stil života, gradnju kvalitetnih odnosa, te posvećenost poslu koji vas istinski veseli i donosi vam dobre prihode. Proučavao sam kako žive pojedinci koji su uspješni u svemu navedenom i otkrio nekoliko presudnih vještina.

Više od svega ističe se upravljanje vremenom i motivacijom. Što god poželite promijeniti u životu, morate pronaći vremena za to i zatim dosljedno djelovati dok to ne ostvarite. No da bi uspjeli u tome često je potrebno više od pametne organizacije i motivirajućeg okruženja. Većina problema izvire iz lošeg odnosa prema svojim emocijama, negativnih uvjerenja i razvijenih navika.

Stoga je slušanje svojih emocija druga presudna vještina. Bez osvještavanja emocija i ispravnog tumačenja njihovih poruka javlja se stres i nezadovoljstvo, motivacija pada a vaše odluke više nisu u skladu s izvornim željama. Treća najvažnija vještina uključuje samospoznaju i odabir idealnog zanimanja. Čim osvijestite svoje najveće vrijednosti, želje, snage i slabosti, možete prepoznati što je najbolje za vas u poslovnom i osobnom životu.

Podjednako je važno da učite kako učinkovito učiti, što vam pomaže da postignete akademski uspjeh i da se neprestano razvijate u svim područjima života. Uz to smatram važnim razvoj komunikacijskih vještina, u čemu vam pomažu sve ostale vještine koje sam prethodno naveo.

Uspijete li prepoznati vlastite motive, emocije i vrijednosti, bit ćete svjesniji i tuđih, što će izravno utjecati na vaš pristup ljudima i način na koji se izražavate. U procesu razvoja komunikacijskih vještina također jačate svoju empatiju, autentičnost i samopouzdanje, što će vas učiniti sretnijom osobom i pomoći vam da ostvarite značajne promjene u svim aspektima svog života.

avion, papir, zuta, lifesupportonline

Kakav je moj pristup?

Svi se razlikujemo po svojoj osobnosti, stavovima i iskustvima. Vaša situacija može biti identična situaciji neke druge osobe ali doživljaj i pristup tome mogu se uvelike razlikovati. Stoga vas nastojim kvalitetno saslušati i shvatiti što vam je važno.
Također koristim pitanja koja vama pomažu da se bolje upoznate, da prepoznate više svojih talenata i sposobnosti, te da shvatite što se nalazi u pozadini vaših najčešćih misli, emocija i reakcija. U tom procesu ostvariti promjene nije toliko teško, koliko je samo razmišljanje o promjeni. Um vas štiti od nepoznatih situacija, čime vam osigurava sigurnost i udobnost. No istovremeno vam time otežava napredak, jer svaka želja za promjenom budi u vama misli o novim izazovima i nepoznatim situacijama.
Stoga se u coachingu najviše posvećujemo vašim mislima, emocijama i navikama. Moja uloga je da vas vodim kako bi otkrili svoju unutarnju snagu, stvorili jasnoću i pripremili se za potrebne korake. Zatim vas podržavam u planiranju konkretnih aktivnosti te u provedbi tih planova. Tokom svakog coachinga razgovaramo o vašem napretku, tko i što vam može pomoći u tome, novim izazovima i mogućim rješenjima. Uz to vam pružam neograničenu e-mail podršku kako bi osigurali da dosljedno napredujete, te vas upoznajem s tehnikama i alatima za lakši napredak.

Kako da krenete?

Slobodno me nazovite ili se javite e-mailom. Možemo dogovoriti besplatni uvodni razgovor u kojem ću vam odgovoriti na sva vaša pitanja i predstaviti konkretan plan suradnje.

Uz to ćemo razgovarati što vam je sada najvažnije postići te razjasniti što vas blokira u tome i kada bi htjeli krenuti s odabranim coaching programom.

Kako do mene?

Zoran Bajs,

Adresa: Hrvatska
Tel.: +385 95 856 6512
E-mail: zoran.bajs@gmail.com
Web: www.zoranbajs.com

Facebook: https:@odsrecedouspjeha
Instagram: @odsrecedouspjeha
Youtube: Zoran Bajs

Afirmacija, Vizualizacija, Manifestacija i ostalo ... Ciljevi Coaching Duhovnost Meditacija Mindfulness Motivacija Navike i disciplina Osobno Postavljanje granica Premium Expert Custom type Promjena Samoća i usamljenost Sram i Krivnja Sreća Stres Strucnjaci Custom type Stručnjaci za život Stručnjaci za život - izdvojeno Upravljanje vremenom

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *